Trandafirul se numără printre cele mai oferite flori din lume și de multe ori este asociat cu un simbolul iubirii.
Ingrijirea trandafirilor criogenati - Ce este criogenarea?
Trecerea trandafirilor printr-un proces destul de complicat, denumit liofilizare, ce constă în utilizarea unei aparaturi speciale care funcționează pe bază de vid, unde mai întâi trandafirii se îngheață la temperaturi între -30 și -55 de grade timp de 24 de ore. După aceea, extragea umiditatii din flori, trandafirul este plasat sub vid, urmând ca temperatura să fie crescută treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 săptămâni. Petalele sunt conservate individual iar trandafirii sunt reconstruiți manual la final. Ca rezultat, aceștia își păstrează forma și culoarea celor naturali și pot rezista de la 3 la 25 de ani.
Trandafiri criogenati
Trandafirii criogenati nu au nevoie de ingrijire, ci doar de cateva conditii de pastrare:
- Trandafirii criogenati nu trebuie udati say spropiti cu apa sau parfum, desi sunt flori naturale dupa conservare ei nu mai au nevoie de hidratare
- Trebuie feriți de umezeală, ei preferă un mediu uscat;
- Nu trebuie pastrati in bataia directa a soarelui sau a unei surse de caldura, ei iși vor pierde din aspectul robust, se vor decolora iar petalele lor vor fi mai moi. Așadar, ar fi recomandabil să nu fie puși la geam sau langa calorifere, sobe, radiatoare.
- Nu trebuie pastrati in bătaia directă a aerului condiționat. Deși sunt criogenați, ei preferă doar mediul uscat la temperatura camerei.
- Dacă trandafirii nu sunt în cupolă, cel mai probabil vor fi predispuși la depunerea prafului, în acest caz, se sufla usor, nu trebuie scuturați, aspirati sau suflati cu spray cu aer sub presiune.